FUNin toiminta koronatilanteessa 24.2.2021

Lue tästä ajankohtaista tietoa FUNin toimenpiteistä koronatilanteessa - siitä miten palvelemme jäseniä ja miten selviämme yhdessä tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta.

Pirkanmaan koronasuositukset


Pirkanmaalla toimii alueellinen pandemiaohjausryhmä eli "koronanyrkki" STM:n edellyttämän alueellisen viranomaistyön organisoimiseksi sekä toimenpiteiden koordinoimiseksi. Viikoittain tiistaisin kokoontuvassa ryhmässä seurataan epidemiatilannetta ja epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta.

Päivittyvät ohjeistukset ja suositukset löytyvät täältä: https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


Seuraamme FUN Tampere Lielahdessa tiiviisti viranomaisten virallisia ja vahvistettuja alueellisia ohjeistuksia ja infoamme heti, mikäli ohjeistukset/määräykset koskevat meitä, ja mikäli uusia toimenpiteitä näiden pohjalta keskuksessamme tehdään.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla suositellaan käyttämään maskia pukutiloissa, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu. Maskia voi käyttää meillä halutessaan kaikissa tiloissa. Tuothan oman maskin ja hävität sen käytön jälkeen asianmukaisesti!

FUN Tampere Lielahti pysyy auki, ellei valmiuslain ja/tai lakimuutoksen kautta meitä määrätä suljettavaksi. Liikuntakeskuksia ei määrätty suljettavaksi keväällä, eikä ole toistaiseksi määrätty nytkään.


Rajoitukset/ suositukset kokoontumisiin 15.3.2021 saakka

Kokoontumisten osalta yli 50 henkilön suositus koskee meitä sisätiloissa (10 hlö rajoitus vain yksityistilaisuuksia, julkisia tiloja sekä museoita ja teattereita). Harrastustoimintaa saa jatkaa, mikäli turvavälit pystytään säilyttämään. Ryhmäliikuntatunnit jatkuvat jo ennestään tutuilla turvallisuustoimilla ja rajoitetulla osallistujamäärällä. Kuntosaliharjoittelussa turvavälit pystyy hyvin pitämään.


Lue lisää alta kaikki ohjeistukset ja vinkit turvalliseen treenaamiseen FUNilla!


Pidäthän huolta itsestäsi ja toisista


Me välitämme sinusta ja hyvinvoinnistasi: treenaaminen on tärkeää myös poikkeuksellisina aikoina!

  • Treenaaminen kehittää ja ylläpitää kuntoasi. Vastustuskykysi kasvaa ja auttaa näin kehoasi puolustautumaan ulkoisia viruksia vastaan.
  • Treenaaminen vapauttaa endorfiineja, parantaa keskittymistä ja muistia sekä antaa sinulle energiaa päivän askareisiin. Mieli pysyy virkeänä!
  • Treenaamisen avulla huolehdit tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta. Treenaaminen parantaa myös niska- ja hartiaseudun lihasten kankeutta ja kehittää tasapainoasi.
  • Treenaamisen lisäksi on tärkeää myös muistaa levätä, syödä ja pitää huolta kehosta. Levon aikana lihakset palautuvat ja energiavarastot täydentyvät.


Liikuntakeskus FUNilla pidetään hyvää huolta hygieniasta ja keskuksella siivotaan päivittäin

  • Erityisen tärkeää on, että et treenaa kipeänä - et edes pienillä oireilla! Nyt on tärkeää pysyä kotona jos tunnet itsesi vähänkään kipeäksi- näin vältämme myös muiden flunssapöpöjen leviämisen.
  • Huolehdit itsestäsi sekä muista noudattamalla hyvää yskimis-, aivastamis- ja käsihygieniaa. Pese kädet huolellisesti saippualla aina keskukseen saapuessasi sekä lähtiessäsi.
  • Pidä turvaväli muihin treenaajiin -> avarat tilamme mahdollistavat tämän.
  • Jäsenenä autat ylläpitämään siisteyttä ja hygieniaa putsaamalla laitteet käytön jälkeen niille tarkoitetulla aineella ja paperilla.


Voit halutessasi käyttää maskia asioidessasi meillä

  • Thl ja hallitus sekä kunnat ovat antaneet alueellisia ja valtakunnallisia maskisuosituksia, näistä löydät ajankohtaista tietoa em. toimijoiden nettisivuilta.
  • Maskisuositukset koskevat pääsääntöisesti julkisia tiloja ja paikkoja (Julkinen tila on kaikille avoin tila, johon kuka tahansa voi mennä lupaa kysymättä. Valtion virastot tai kaupunkien ylläpitämät kirjastot, puistot ja aukiot ovat julkisia tiloja. Myös kadut ovat julkista tilaa.), eli eivät liikuntakeskustamme. Voit toki aina käyttää maskia keskuksessamme halutessasi. Tuothan oman maskin mukanasi ja hävität sen käytön jälkeen asianmukaisesti.


Laajojen aukioloaikojemme vuoksi kävijämäärät keskuksessamme on keskimäärin 4-6 henkilöä tunnissa, joten 900m2 tilassa pystymme turvavälit pitämään. Yleensä eniten treenajia kerrallaan on alkuviikosta ja ma-to klo 17-19 välillä. Muina aikoina kävijöitä on kerralla vähemmän.

Ryhmäliikuntatunneilla olemme vähentäneet osallistujamäärää ja sovelluksen kautta näet aina montako ihmistä tunneille on osallistumassa. Muistathan virtuaalituntimme, joihin voit mennä aina vaikka yksin treenailemaan, kun sali on vapaana.


Olemme tuore, vain 1,5 vuotta toiminnassa ollut keskus, ja koronatilanne on koetellut myös meitä. Liiketoimintamme selkäranka on jäsenten kuukausi- ja vuosimaksut. Siksi pyydämmekin teitä jatkamaan jäsenyyksiä läpi tämän poikkeuksellisen ajan, mikäli se teille on vain taloudellisesti mahdollista, ja hyödynnätte monipuolisia palveluitamme.


Riskiryhmäläisetkin treenaavat turvallisesti kotona FUNin videokirjaston avulla, jota päivitämme viikoittain, ja josta löydät myös FUN-virtuaalitunnit sekä ryhmäliikunnan livestream-tunnit ja tallenteet. Pyydämme siis hartaasti ettette irtisanoisi jäsenyyksiänne.​​


Tässä vaiheessa ISO KIITOS teille kaikille jotka olette pysyneet mukana matkassamme! Tukenne ja jäsenmaksunne on meille elintärkeä, kiitos niistä.


Haluamme myös kiittää niitä jäseniä, jotka taloudellisten olosuhteiden pakosta olette joutuneet irtisanomaan jäsenyytenne. Myötätuntomme on myös teidän puolellanne ja ymmärrämme että monissa talouksissa on nyt tiukkaa tämän meitä kaikkia koskevan tilanteen johdosta.


Liikuntakeskus FUN on pysynyt koronavapaana keväästä saakka, kiitos kun noudatatte ohjeistuksia ja huolehditte omalta osaltanne hygieniaohjeistuksista!


Nähdään treenien merkeissä!

Yrittäjät Saija, Pekka ja Pipsa, sekä koko FUN Tampere Lielahden henkilökunta


Tarjoamme livestream- palvelut kuukausi- ja vuosijäsenille, jotka voivat osallistua tunneille ja treeneihin halutessaan myös kotona, huippua!

Lue lisää