Virtuaalimaailma

Meiltä FUNista löydät uusimmat virtuaalitunnit ja -tavat liikkua! Kisaa vaikka kaveria vastaan juoksukilvassa, kokeile taijiita rauhoittumiseen tai haasta itsesi virtuaalitunnilla.


​​​​​​​Liikkumisen tulee olla hauskaa, siksi virtuaalimaailma on oleellinen osa FUNia!
​​​​​​​

Virtuaalisia liikuntamuotoja pääset treenaamaan aina keskuksen ollessa auki, ilman aikatauluja!

iWall

iWall on riemastuttava ja monipuolinen, useita liikunnallisia pelejä yhdistävä peliseinä, jota voi samanaikaisesti pelata 1-2 pelaajaa. Pelaaminen on hauskaa ja motivoivaa; peleissä liikutaan erilaisissa ympäristöissä, joissa etenemistä ja liikkumista pelaajat ohjaavat omilla liikkeillään. Monipuolisen pelisisältönsä ansiosta iWallia voi käyttää sekä tehokkaaseen treenaamiseen että virkistävään taukoliikuntaan tai treenikavereiden yhteiseksi ajanvietteeksi. Pelata voi vain hetken tai halutessaan iWallilla voi tehdä pidempikestoisen treenin keskittyen esimerkiksi lihas- tai kestävyyskunnon ja liikkuvuuden parantamiseen tai tasapainon ja koordinaation kehittämiseen. Uusia pelisisältöjä luodaan jatkuvasti lisää yhdessä liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa ja niitä kohdennetaan eri osa-alueiden kehittämiseen.

iWall on helppokäyttöinen: astu pelialueelle, ohjaa valikkoa käsien liikkeillä, valitse peli ja starttaa treeni!

iWall on käytössä myös lapsille vanhemman treenin ajan. Lapsi on aikuisen vastuulla ja pelatessa tulee pysyä vain merkityllä alueella häiritsemättä muita treenaajia.


RunBEAT

RunBEAT- virtuaalijuoksu tarjoaa upeat maisemat, juoksukisat tai testaukset juoksumatoilla. Voit valita valikosta haluamasi matkan tai maiseman, testata UKK kävelytestiä tai Cooperin testiä tai vain yksinkertaisesti hyppää matolle ja aloita treeni - helppoa ja hauskaa!

Moottoroimattomat kaarevat juoksumatot ovat ergonomisia jaloille, juoksuasento pysyy parempana, ja juokseminen tuntuu luonnolliselta. Näillä juoksumatoilla kulutat enemmän kaloreita kuin keskiverto sähkömoottorilla toimivalla juoksumatolla.
Koska juoksumatto toimii energialla, jota itse tuotat, on se myös erittäin luontoystävällinen vaihtoehto kuntoiluun. Treeniä helpottavien sivutukien avulla myös seniorit ja tasapainorajoitteiset voivat harjoitella saaden käsillä tukea sivuilta.

▪️ Kosketusnäyttövalikosta voi valita haluamasi maisemia, tai vain hypätä matolle ja aloittaa kävelyn tai juoksun
▪️ Voit määrittää matkan 60 - 5000 metrin väliltä, juosta tai kävellä matkan itse, tai ottaa kisaan mukaan kavereita muille matoille!
▪️ Löydät valikosta myös UKK -instituutin 6 minuutin kävelytestin sekä Cooperin testin 12 minuuttia

GAME IS ON!


Saatat yllättyä kuinka rankan treenin voit saada aikaiseksi pelkästään omilla jaloilla!

iWall ja RunBEAT ovat kotimaisia innovaatioita Suomen Kajaanista!


Virtuaalitunnit
​​​​​​​

Liikuntakeskus FUNista löydät livetuntien lisäksi laajan virtuaalituntivalikoiman ryhmäliikuntaan ja sisäpyöräilyyn. Virtuaalitunteja on käytössäsi koko keskuksen aukioloajan ja liikut tunneilla silloin kun sinulle parhaiten sopii! Valitset kosketysnäytöltä haluamasi tunnin, käytössäsi on suomenkielisiä tunteja sekä huippusuositut Les Mills- virtuaalitunnit. Virtuaalitunnit löydät sekä ryhmäliikunta- että sisäpyöräilysaleistamme.

BODYPUMP® Virtual

Les Mills -tunti. Tehokas lihaskuntotreeni levytangoilla. Voit valita itsellesi sopivat painot ja nauttia hauskasta ja iloisesta treenistä. Kokeile, huomaat tulokset! Lihaskuntoa kehittävä ja kiinteyttävä.


BODYBALANCE® Virtual

Les Mills -tunti. Joogaan, Tai Chi'n ja pilatekseen perustuva rauhallinen ja nautinnollinen tunti. Voiman ja liikkuvuuden tehokas ja miellyttävä yhdistelmä. Ota hetki itsellesi ja nauti kehon ja mielen harmoniasta. Lihashuoltoa ja syvien lihasten harjoittelua, rauhallista ja rentouttavaa.


SH'BAM® Virtual

Les Mills -tunti. SH'BAM®-tunti on vauhdikas 45 minuuttinen, jossa jammaillaan erilaisia tanssityylejä. Tanssikokemusta osallistujilla ei tarvitse olla lainkaan, halu hullutella ja nauttia hikisestä liikkumisesta on suositeltavaa. Tunti sopii vasta-alkajalle ja kokeneemmalle kuntoilijalle.


GRIT® Virtual

Les Millsin GRIT® koostuu kolmesta erilaisesta tehokkaasta intervallitreenistä. GRIT harjoituksissa poltetaan rasvaa, kasvatetaan lihasmassaa tehokkaasti ja kehitetään aerobista kuntoa.

GRIT ATHLETIC on plyometrinen harjoitus (kimmoisuusharjoitus), joka panee lihakset koetukselle hyppyjen, punnerruksien, juoksupyrähdysten ja kyykkäysten voimalla. PLYOssa yhdistyy voima ja ketteryys urheilulliseen suoritukseen.
GRIT STRENGTH on intensiivinen tehotreeni, jossa yhdistetään käsipainot, tanko ja penkki musiikin kanssa. Täydellinen treeni vartalon lihasmassan kasvattamiseen ja kehon kunnossapitoon.
GRIT CARDIO on kehitetty polttamaan kaloreita sekä tehostamaan urheilullista kyvykkyyttä ja tehokkuutta hyvin nopeasti. Siinä yhdistyy tehokkaat cardio-liikkeet toiminnallisiin ylä- ja alakropan liikkeisiin.

BODYCOMBAT® Virtual

Les Mills -tunti. Taistele ja nauti! Nyrkkeilyyn ja itämaisiin taistelulajeihin perustuva hikinen treeni. Unohda jumppaaminen ja haasta itsesi! Hauskaa ja hikistä. Tunnille voi osallistua kuka tahansa, kokemusta kamppailulajeista ei tarvita.


BARRE® Virtual

Barre® on moderni yhdistelmä balettia, keskikehon vahvistamista sekä liikkuvuutta lisäävä tunti.Tunti sisältää baletin liikekielen ja paljon viitteitä baletista, mutta samalla keskitytään myös kehon kiinteyttämiseen ja erityisesti syvien lihasten käyttöön ja aktivointiin. Alkulämmittelyssä käydään läpi baletin perusasennot, tämän jälkeen nostetaan yhden kappaleen verran sykettä, tehdään piruetteja ja myös lyhyt koreografia. Tunnin kesto 30 minuuttia.


CXWORX® Virtual

CXWORX® on 30 minutiinen nopea ja tehokas treeni. Haastava harjoitus lihaksille sekä keskittymiskyvylle. Parantaa funktionaalista voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta, mitkä auttavat ehkäisemään rasitusvammoja. Opettaa treenaamaan oikein keskivartalon lihaksia ja lisää ymmärrystä niiden tärkeydestä terveydelle. Motivoi ja haastaa harjoittelemaan.


RPM® Virtual

Les Mills -tunti. Intervallityyppinen sisäpyöräilytunti, joka tarjoaa mahdollisuuden kuntosi rajojen testaamiseen menevän musiikin tahdissa. Tehokas ja hauska treeni, jonka tulokset huomaat nopeasti. Sisäpyöräilyssä polkutekniikat ovat turvallisia ja tunnin rakenne sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pyöräilijälle.


SPRINT® Virtual

High Intensity Interval Training (HIIT) -sisäpyöräilyharjoituksessa vuorottelevat raskaat työjaksot ja palautus. Lyhyt, mutta tehokas harjoitus aktivoi kehosi pitkäksi aikaa ja saavutat tuloksia nopeasti. Tunnin kesto 30 minuuttia.



​​​​​​​Suomenkieliset FUN- virtuaalitunnit


Jooga

Kehoa huoltava ja vahvistava tunti. Tunti sisältää liikkeitä monista eri joogan tyylisuunnista. Tunti soveltuu kaiken tasoisille kuntoilijoille eikä vaadi aikaisempaa kokemusta.


Rentojooga

Rentojooga on suoritusvapaa tunti, missä sinulla on aikaa hengittää, rentoutua ja nauttia erilaisissa kehoa huoltavissa asennoissa. Tunnille tarvitset mukaasi vain rennot vaatteet ja alustan.


Rentoutus

FUNRentoutus tarjoaa pienen lepohetken arjen keskellä. Harjoituksessa opit jännitys-rentoutustekniikan avulla rentouttamaan kehoasi sekä mieltäsi.


Kiinteytys

Kaiken tasoisille kuntoilijoille sopiva koko kehoa vahvistava ja muokkaava tunti. Tunnin aikana treenataan kaikki kehon lihakset läpi helpoilla ja yksinkertaisilla liikkeillä niin irtopainoja, kuin omaa kehoa käyttäen. Pystyt räätälöimään tunnin juuri itsellesi sopivaksi ohjaajan antamia vaihtoehtoja käyttäen.


RPV

Muokkaustunti reisi-pakara-vatsa alueen kiinteytykseen. Lämmittävien liikkeiden jälkeen annetaan kyytiä keski- ja alavartalon lihaksille.


TerveSelkä

TerveSelkä- tunnilla vahvistetaan niskan ja selän alueen lihaksia sekä keskivartalon tärkeitä tukilihaksia erilaisilla lihaskuntoliikkeillä. Tunnilla tehdään myös liikkuvuutta lisääviä harjoituksia.


FUN Step

FUN Stepissä askelletaan koko tunti steplaudalla nostaen tehokkaasti aerobista kestävyyskuntoa. Yksinkertaisten liikkeiden toisto takaa intensiivisen lihastreenin. Tunnilla ohjaa näyttää helpompia, ilman hyppyjä tehtäviä vaihtoehtoja, joten tunnille uskaltaa varmasti tulla vaikket olisi kokenut steppaaja.


FUN Pumppi

Pumppitunnilla treenataan monipuolisesti kehon isoimmat lihasryhmät säädettävän painotangon ja levypainojen sekä step-laudan avulla. Tunti on energinen ja sopivan simppeli eikä sisällä lainkaan askelsarjoja. Tehoa voit säätää sopivat painot valitsemalla. Treenin tavoitteena on lisätä voimaa ja parantaa lihaskestävyyttä. Get strong!

Sisältö: alkuverryttely, reidet ja pakarat, rintalihakset, selkä, hauis ja ojentaja, vatsalihakset


Keskikeho

Helppo ja yksinkertainen keskivartaloa ja ryhtiä vahvistava tunti. Vatsa- ja selkälihasten liikkeet muokkaavat kehosi asentoa ja myös kehonhallinta paranee. Lihaskuntoa kehittävä ja kiinteyttävä. Sopii kaikille.


Pilates

Vapauttaa kehosi kireyksistä ja vahvistaa ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Keskitytään syvien vatsa- ja selkälihasten harjoitteluun. Kehittää liikkuvuutta, voimaa ja kehonhallintaa. Sopii kaikille.


FUNFascia

FUNFascia on dynaamista liikkuvuusharjoittelua, jossa liikkeet tehdään kehon lihastoimintaketjuja mukaillen. FUNFascia-tunti kehittää liikkuvuutta, kehonhallintaa ja tasapainoa. Kaikille sopiva ja hyödyllinen harjoitus!


Venyttely

Tunnilla saat liikkuvuutta kehoosi. Huollat lihaksiasi huolellisesti venytellen ja palaudut muusta harjoittelusta.


Kahvakuula

Toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa vahvistetaan lihaskuntoa, tasapainoa, koordinaatiota sekä kehonhallintaa. Tunti on tehokas, eikä sisällä askelluksia tai koreografiaa. Kahvakuulaharjoittelu sopii kaikille kuntotasoon katsomatta!


FUN Dance

FUN Dance -tunnilla hikoillaan ja hurvitellaan helppojen, sekä mukaansatempaavien koreografioiden parissa. Tunnilla tutuiksi tulevat niin lattarit, hiphop, showtanssi kuin reggaetonkin.Tämä on tunti sinulle, joka tykkäät tanssia ja irrotella!


Sisäpyöräily

Kehittää hapenottokykyä ja parantaa aerobista kuntoa. Vastuksen säädät itse, joten tunti sopii kaikille! FUNin pyöräilyt ovat iloisia ja tehokkaita!


Sisäpyöräilytekniikka

Tunnilla opit oikeaoppiset tekniikat turvalliseen ja tehokkaaseen sisäpyöräilyyn. Opit myös säätämään pyörän juuri sinulle sopivaksi. Tarkoitettu aloittelijoille ennen varsinaista pyöräilytuntia ja kertaukseksi kokeneille pyöräilijöille.



Huikea etu jäsenillemme: katso tästä keskuksessa oleva henkilömäärä reaaliajassa!

Lue lisää